
VEJLEDNING TIL NYTÅRSMENU 2022
Lørdag d. 31. december 2022
Vi har igen i år fornøjelsen af at tilbyde jer en lækker nytårsmenu, så i får den bedst mulige kulinariske rejse ind i det nye år, og samtidig vil vi forsøge at guide dig igennem køkkenet i aften og sætte tingene op i en rækkefølge for dig.
Til at starte med er det en rigtig god ide, at finde alle elementerne frem og sikre dig at du har fået alt med. Dette vil give dig det fulde overblik hele aften igennem, og sikre at intet vil blive glemt eller overladt til tilfældighed, og selvfølgelig betyde, at du hele tiden er et ”skridt” foran.
OBS!
Ovnen slukkes først efter hovedretten.
Det er vigtigt for os, at understrege at tiderne varierer fra ovn til ovn, mærk og føl på maden for en sikkerheds skyld.
Forret/Tapas
Tapassen er anrettet i 6 forskellige rum – Her kan du tage låget af og servere tapassen ved bordet.
Brødet sættes på en rist og i den kolde ovn. Ovnen tændes på 170 grader varmluft. Når ovnen er varm, er brødet lunt og sættes på bordet sammen med smørret.
Hovedret
Du er nu nået til aftenens hovedret.
Du finder alle elementerne til hovedretten frem samt tallerknerne til anretningen.
Disse ting sker på samme tid
Foliebakken med perlehøne og rodfrugter sættes i ovnen – ca. 25 minutter uden låg.
OBS: Kernetemperatur 75 C. på perlehønen.
Foliebakken med kartoffelgratin sættes i ovnen – ca. 25 minutter.
Hønse glacen opvarmes i en kasserolle ved lav varme.
Husk at mærke på dine råvarer, tiden kan variere fra ovn til ovn.
Nu skal du anrette
Perlehønen kan skæres på tværs og anrettes på bund af rodfrugterne.
Kartoffelgratinen vendes ud og placeres på tallerkenen.
Serverer hønse glacen ved siden af eller på tallerkenen.
Dessert/Tapas
Desserttapassen er anrettet i 6 forskellige rum – Her kan du tage låget af og serverer tapassen ved bordet som til forretten.
Kransekagen kan evt. gemmes til champagnen.
Vi er glade for at kunne levere nytårsmenuen til jeres nytårsaften!
VI ØNSKER JER ALLE ET GODT NYTÅR!